Authentic Olympus Land

banner ti na kanete

Προτάσεις Εκδρομών

(0 ψήφοι)

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ - Εκδρομή (Ελληνικά, English, French)

  • Περιγραφή σε Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά

    Description in Greek, English and French
 

Περιγραφή

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

1η Ημέρα: Άφιξη στην Ελλάδα
Καλώς ήλθατε! Οι επισκέπτες μας φθάνουν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης / Αθήνας όπου τους παραλαμβάνει το min-van μαζί με τον ξεναγό μας. Μετά την πρώτη γνωριμία μεταξύ του group μας, ξεκινάμε τη διαδρομή προς τον ξενώνα διαμονής στη Σκήτη Αγίας. Φθάνουμε στον ξενώνα όπου μας καλωσορίζει ο ιδιοκτήτης και αναπαυόμαστε στα δωμάτιά μας. Στο σαλόνι έχει ετοιμαστεί το δείπνο όπου θα καθίσουμε όλοι μαζί, θα φάμε και θα γνωριστούμε. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος, και ανάπαυση.

2η Ημέρα: Κοιλάδα των Τεμπών / Οινοποιείο / Αμπελάκια Παίρνουμε το πρωινό μας στην τραπεζαρία και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την Κοιλάδα των Τεμπών. Κάνουμε πρώτα στάση σε τοπικό οινοποιείο σε κοντινή απόσταση απο την κοιλάδα, όπου θα ακούσουμε και θα δούμε απο κοντά πως παράγονται κάποια γνωστά Θεσσαλικά κρασιά. Περιλαμβάνεται και γευσιγνωσία. Στη συνέχεια, το mini-van μας μεταφέρει μέσα στην Κοιλάδα των Τεμπών, όπου κατεβαίνουμε και έχουμε την δυνατότητα να διασχίσουμε την κρεμαστή Γέφυρα των Τεμπών και να περάσουμε στην απέναντι όχθη του ποταμού Πηνειού, όπου βρίσκεται μέσα στο βράχο το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. Επισκεπτόμαστε την μονή και κατεβαίνουμε στην μικρή κρύπτη απ’όπου αναβλύζει το αγίασμα. Στη συνέχεια, το mini-van μας μεταφέρει στο ιστορικό χωριό των Αμπελακίων όπου θα γίνει το μεσημεριανό μας γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα στην πλατεία του χωριού. Μετα το γεύμα θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε μέσα στο χωριό, να δούμε τα πέτρινα σοκάκια του και να επισκεφτούμε το Αρχοντικό του Σβάρτς. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στον ξενώνα διαμονής όπου μας περιμένει το δείπνο. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος και ανάπαυση.

3η Ημέρα: Ελάτη / Περτούλι / Περτουλιώτικα λιβάδια Παίρνουμε το πρωινό μας στην τραπεζαρία και ξεκινάει η διαδρομή για τα ορεινά χωριά του νομού Τρικάλων. Φθάνουμε πρώτα στην Ελάτη, όπου υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να περιηγηθούμε ανάμεσα απο τα παραδοσιακά του σπίτια, να θαυμάσουμε την θέα απο τα έλατα που το περιτριγυρίζουν και να πιούμε τον καφέ μας σε κάποια απο τις τοπικές καφετέριες ή να κάνουμε αναμνηστικά ψώνια. Στη συνέχεια και σε κοντινή απόσταση, το mini-van μας μεταφέρει στο Περτούλι όπου εκεί θα γίνει το γεύμα μας σε παραδοσιακή ταβέρνα. Μετά το γεύμα μας, θα επισκεφτούμε τα Περτουλιώτικα λιβάδια, μια περιοχή όπου μπορούμε να χαλαρώσουμε μέσα στη φύση, να παίξουν τα μικρά παιδιά ή να καθίσουμε ακριβώς δίπλα στο χιονοδρομικό κεντρο. Αργότερα το απόγευμα, επιστρέφουμε στον ξενώνα μας όπου μας περιμένει το δείπνο σερβιρισμένο. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος και ανάπαυση.

4η Ημέρα: Όλυμπος / Πεζοπορία / Πικνίκ / Ελασσώνα Με το ξύπνημα, παίρνουμε το πρωινό μας στην τραπεζαρία και ξεκινάμε για τον Όλυμπο. Ο οικοδεσπότης μας έχει ετοιμάσει καλαθάκια με διάφορες τοπικές νοστιμιές, ώστε να κάνουμε και το πικνικ μας επάνω στο βουνό. Τί καλύτερο άλλωστε απο ενα πικνίκ επάνω στο βουνό των 12 Θεών. Το mini-van μας αφήνει στο χωριό Καλύβια,απ’όπου μεταβιβαζόμαστε σε 4x4 τζιπάκια και ακολουθεί διαδρομή μέχρι το καταφύγιο «Χρηστάκης». Απο εκεί ξεκινάει το περιπατητικό μας μονοπάτι. Το ακολουθούμε και στο τέλος του μονοπατιού έχουμε φτάσει στο Σκολιό. Είναι σύντομη διαδρομή χωρίς κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο δυσκολίας. Είμαστε ήδη στη δεύτερη υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου. Στη επιστροφή κάνουμε μια στάση για το μεσημεριανό μας πικνίκ στο καταφύγιο Χρηστάκης. Απο εκεί επιβιβαζόμαστε και πάλι στα 4x4 τζιπάκια και πηγαίνουμε έως την Ελασσόνα, όπου υπάρχει χρόνος για ένα απογευματινό καφέ και εκεί επίσης μας περιμένει το mini-van μας για την επιστροφή μας στον ξενώνα διαμονής. Στο ξενώνα, θα βρούμε το δείπνο σερβιρισμένο. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος και ανάπαυση.

5η Ημέρα: Μάθημα παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας / Zodiac / Ακτογραμμή Θεσσαλίας Παίρνουμε το πρωινό μας στο σαλόνι και παραμένουμε στον ξενώνα αφού ακολουθεί μάθημα παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Μαθαίνουμε, βλεπουμε αλλά,κυρίως, συμμετέχουμε όλοι μαζί στην παρασκευή τοπικού είδους χορτόπιτας, την οποία θα πάρουμε μαζί μας στην μεσημεριανή μας εξόρμηση. Όταν είμαστε έτοιμοι, θα μεταφερθούμε στο λιμάνι του Αγιόκαμπου, όπου θα επιβιβαστούμε σε φουσκωτό σκάφος (τύπου Zodiac) για μια μίνι κρουαζιέρα στην ακτογραμμή του νομού Λάρισας και Μαγνησίας. Στο πρόγραμμα υπάρχουν στάσεις για μπάνιο και για πικνίκ σε παραλίες προσεγγίσιμες μόνο απο τη θάλασσα. Επίσης, θα περιηγηθούμε και στις θαλάσιες σπηλιές του και του , όπου σύμφωνα με τον μύθο, εκεί τελέστηκε ο γάμος του Πηλέα και της Θέτιδας. Το σούρουπο, επιστρέφουμε στο λιμάνι του Αγιόκαμπου, όπου το mini-van μας μεταφέρει στον ξενώνα διαμονής για το καθιερωμένο δείπνο. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος και ανάπαυση.

6η Ημέρα: Λίμνη Πλαστήρα / Δραστηριότητες / Φράγμα / Βοτανικός Κήπος Με το ξύπνημα, παίρνουμε το πρωινό μας στην τραπεζαρία και ακολουθεί μια μέρα γεμάτη στη Λίμνη Πλαστήρα! Ξεκινάμε τη διαδρομή με το mini-van και φτάνωντας προς την λίμνη, ακολουθούμε τη δυτική πλευρά της, όπου ο δρόμος μας δίνει πολύ κοντινή θέα της λίμνης. Στα μέσα της διαδρομής κάνουμε μια πρώτη στάση στις εγκαταστάσεις ιππασίας – τοξοβολίας, δίπλα ακριβώς απο τη λίμνη, όπου μπορούμε να δοκιμάσουμε αυτές τις δραστηριότητες προαιρετικά ή να πιούμε τον καφέ μας στο ωραίο αυτό περιβάλλον. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας δίπλα απο τη λίμνη και αρχίζουμε να ανεβαίνουμε προς την ΙΜ Παναγίας Πελεκητής. Επισκεπτόμαστε το μοναστήρι, ακούμε για την ιστορία του και θα θαυμάζουμε τις τοιχογραφίες του. Κατά την περιήγηση, θα έχουμε την ευκαιρία να δολύμε και τις κρύπτες διαφυγής των μοναχών. Εντυπωσιακή είναι η θέα απο το μπαλκόνι του μοναστηριού προς την λίμνη αλλά και τις βουνοκορφές της οροσειράς Πίνδου, στα 1480μ υψόμετρο. Φεύγοντας, συνεχίζουμε την πορεία δίπλα απο τη λίμνη, μέχρι να φτάσουμε στο Φράγμα της λίμνης. Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής όπου σταματάμε σε παραδοσιακή ταβέρνα δίπλα στη λίμνη για το μεσημεριανό μας. Το απόγευμα επισκεπτόμαστε τον Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου, με μεγάλη ποικιλία φυτών απο όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Μετά την περιήγησή μας, επιστρέφουμε στο mini-van όπου θα μας γυρίσει στον ξενώνα διαμονής. Φυσικά, το δείπνο ύστερα απο μια τόσο γεμάτη μέρα είναι σερβιρισμένο και μας περιμένει. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος και ανάπαυση.

7η Ημέρα: Μετά το πρωινό στο σαλόνι, παραμένουμε στον ξενώνα καθώς θα βοηθήσουμε τον οικοδεσπότη μας να ετοιμάσει το πικνίκ μας. Άλλη μια καλή ευκαιρία για να δούμε, να μάθουμε και να εκτελέσουμε συνταγές της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Μόλις τα καλάθια μας είναι έτοιμα, θα ξεκινήσουμε για ένα όμορφο πεζοπορικό μονοπάτι, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, διάρκειας περίπου 3 ωρών. Το μονοπάτι αυτό καταλήγει στην παραλία της Βελίκας, όπου εκεί θα κάνουμε και το πικνίκ μας δίπλα στο κύμα και έχοντας απο πάνω μας το όρος Κίσσαβος. Τελειώνοντας το πικνίκ, επιστρέφουμε νωρίτερα στον ξενώνα, όπου ο οικοδεσπότης μας έχει ετοιμάσει ένα special αποχαιρετηστήριο δείπνο, παρέα με γείτονες αλλά και καλούς φίλους. Καλό κρασί και ελληνική μουσική μας επιφυλλάσει για την τελευταία νύχτα διαμονής στην Ελλάδα. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος και ανάπαυση πριν το ταξίδι της επιστροφής.

8η Ημέρα: Αναχώρηση απο Ελλάδα / Επιστροφή Δυστηχώς, φτάσαμε στην τελευταία μέρα. Παίρνουμε το πρωινό μας και στη συνέχεια μας περιμένει το mini-van για την μετάβαση στο αεροδρόμιο (Αθήνα / Θεσσαλονίκη). Σας αφήνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής με την ελπίδα οτι απολαύσαμε όλοι μαζί ένα αξέχαστο 8μερο. Καλή επιστροφή!


 1219, 

Προσθήκη σχολίου

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση, επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας email στην παρακάτω διεύθυνση
 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα τελευταία νέα μας.