Authentic Olympus Land

diktuo olkis

Δίκτυο ΟΛΚΙΣ

Δίκτυο Ολύμπου Κισσάβου (ΟΛ.ΚΙΣ.)

Αγαπητές/ Αγαπητοί,
Με την παρούσα πρόσκληση απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, που δραστηριοποιήστε επιχειρηματικά στην περιοχή μας σε οποιοδήποτε κομμάτι αγγίζει τις τουριστικές υπηρεσίες, π.χ. καταλύματα, χώροι εστίασης, εταιρείες δραστηριοτήτων, αγροδιατροφικά προϊόντα κ.α.

Σκοπός μας είναι να ενωθούμε όλοι μαζί σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2008, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε μαζί στην δύσκολη οικονομική συγκυρία και με συντονισμένες προσπάθειες να αναπτύξουμε την περιοχή μας και κατ' επέκταση τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες.

Ο μόνος τρόπος να το καταφέρουμε αυτό είναι η Συνεργασία, η κοινή δράση, η συνένωση όλων των μεμονωμένων τουριστικών πόλων, κάτω από μια κοινή προσπάθεια. Η εμπειρία έχει αποδείξει πως οι μεμονωμένες προσπάθειες δεν στάθηκαν ικανές να συναγωνιστούν τις συντονισμένες προσπάθειες γειτονικών περιοχών μας, έτσι σήμερα βρισκόμαστε πλέον σε κομβικό – οριακό σημείο.

Οι όποιες επιλογές μας σήμερα, θα προσδιορίσουν το μέλλον των επιχειρήσεων μας αλλά και της περιοχής μας για τα επόμενα χρόνια.

Το Δίκτυο Τουριστικών Επιχειρήσεων Περιοχής Ολύμπου και Κισσάβου (ΟΛ.ΚΙΣ.) είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική επιχείρηση, το οποίο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία είκοσι ατόμων, με σαφή στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας στη βάση των ρεαλιστικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της.

Η προσπάθεια ξεκίνησε μέσω του προγράμματος LEADER βασιζόμενο στο επιτυχημένο τουριστικό μοντέλο ανάπτυξης της Γαλλίας, το οποίο έχει προσδώσει προστιθέμενη αξία σε μια αγροτική περιοχή, έχει γίνει παράλληλη πηγή εισοδήματος για τον τοπικό πληθυσμό και πλέον υποδέχεται τουρίστες όλη τη διάρκεια του χρόνου, κάτω από τη σκεπή του «αγροτουρισμού».

Προς αυτήν την κατεύθυνση το Δίκτυο προχώρησε επίσης σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την Π.Ε. Λάρισας και με τη στήριξη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού έχει ολοκληρώσει μελέτη για το brandname του Νομού, έχει δημιουργήσει την υπάρχουσα ιστοσελίδα και έχει συστήσει ένα πολυδύναμο τουριστικό γραφείο. Τα παραπάνω εργαλεία βρίσκονται στη διάθεση όλων και φιλοδοξούν να αποτελέσουν μέσα διαφήμισης και προώθησης για όλους τους επιχειρηματίες και ενδιαφερόμενους φορείς της περιοχής.

Το Δίκτυο δεν αναιρεί τις υπάρχουσες δομές και συλλόγους, των οποίων ο σκοπός είναι η στήριξη των συμφερόντων των μελών τους, αλλά φιλοδοξεί να καλύψει το κενό που υπάρχει στην Ελληνική πραγματικότητα. Με το δίκτυο των «εταίρων» που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, συμμετείχε και συμμετέχει σε διακρατικές συνεργασίες και ανταλλαγές τεχνογνωσίας, οι οποίες ευνοούν την άμεση προβολή, προώθηση και δικτύωση των εταίρων και συνεπώς την εδραίωση της περιοχής στον τουριστικό χάρτη.

Η δικτύωση και συμμετοχή όλων μας, μέσω του ήδη, υπάρχοντος Γραφείου Τουρισμού, το οποίο θα διαχειρίζεται την ανάπτυξη και την ενίσχυση του τουριστικού μεριδίου στην περιοχή ευθύνης του, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ακολουθώντας διεθνής καλές πρακτικές και προτείνοντας λύσεις με τη βοήθεια επιστημονικών συνεργατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι το όραμα αλλά και η μόνη λύση.

Είναι αυτονόητο ότι το δίκτυο παραμένει ανοιχτό σε οποιαδήποτε πρόταση συνεργασίας με τοπικούς φορείς και συλλόγους, κατανοώντας ταυτόχρονα, ότι κάποιες φορές οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες μπορούν να είναι πιο ευέλικτες και προσαρμοστικές σε μια διεθνή αγορά που πιέζει για γρήγορα αλλά συντονισμένα βήματα.

Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας για μια πιο ολοκληρωμένη και συντονισμένη προσπάθεια για την ανάδειξη του τουρισμού μας. Γραφείο Τουρισμού, στο Επιμελητήριο της Λάρισας, Παπακυριαζή 44, 2ος όροφος και στο τηλέφωνο 2410549883/ εσωτερικό 133. Υπεύθυνη κα. Παναγιώτα Σάρρου, ή συμπληρώστε την on-line φόρμα άιτησης μέλους Δικτύου ΟΛΚΙΣ.
olkis-net form


Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση, επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας email στην παρακάτω διεύθυνση
 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα τελευταία νέα μας.